"Промяната" се готви за разпад на коалицията?

ИТН бесни, че нищо от предложенията им не се приемало

Политика
13:38 - 08 Юни 2022
2796
"Промяната" се готви за разпад на коалицията?

Най-вероятно министрите ни са напуснали, след като нищо от предложенията им не е оценено, имат право. Това каза депутатът от ИТН и шеф на бюджетната комисия Любомир Каримански.

По-рано днес министрите от партията на Слави Трифонов напуснаха заседанието на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета. А от "Промяната", които основно саботирали офертите на ИТН за конкретните реформи по ресорите, обявиха извънреден брифинг в 16,00 часа. 

"Не сме се срещали от вчера, за да разберем дали има напрежение за бюджета. Имахме достатъчно време, преди като приехме бюджета, казахме, че започваме работа по актуализацията. Кое наложи тези напрегнати срокове сега? Аз не разбирам", възмутен е Каримански. 

Той допуска, че реформите се отлагат за 2023 г., след като и финансовият министър Асен Василев обяснил, че в актуализацията те не се допускат, а се приемат единствено антикризисни мерки. Според него, ако някой в момента не спазва коалиционнито споразумение, това не е ИТН. По-рано пък шефът на "Промяната" в парламента Андрей Гюров заяви: "Не сме ние тези, които си тръгват от заседания на кабинета".