"Промяната" се готвят за избори, не вярват да има кабинет

ПП говорят с ДБ на Коалиционен съвет, за да обсъдят темата

Новини
15:04 - 30 Юли 2024
825
"Промяната" се готвят за избори, не вярват да има кабинет

"Продължаваме промяната" видимо са настроени за избори и откровено са скептични, че "Има такъв народ" ще успее да състави правителство.

Днес следобед имаме среща на коалиционния ни съвет с ДБ, ще обсъдим с детайли въпроса. Аз лично съм скептичен, че има някакъв шанс с третия мандат от ИТН, но нека поговорим с колегите. А на въпрос защо е скептичен, той бе лаконичен: "Историята на общата ни работа". А бившият премиер акад. Николай Денков отказа да отговаря дали е скептичен, каза само: "Всичко беше казано". 

"Както казах и преди втория мандат - в този парламент няма предпоставки за проевропейско антикоупционно мнозинство. Това кой държи мандата, не променя този факт", допълни и другият съпредседател на "Промяната" Асен Василев.

ИТН вече бе част от правителство в комбина с "Промяната" - тогава премиер бе Кирил Петков, а финансов министър Асен Василев. Оттеглената подкрепа точно от хората на Слави Трифонов обаче доведе и до падането на т.нар. четворна коалиция, в която освен ПП и ИТН бяха "Демократична България" и БСП.