"Промяната" в Бургас се тревожи от тайна среща за бюджета

Явката на тъмно щяла да бъде между администрацията и избрани общинари

Новини
17:15 - 12 Януари 2024
2446
"Промяната" в Бургас се тревожи от тайна среща за бюджета

Областната структура на "Продължаваме промяната" в Бургас се тревожи от получена информация за среща на общинската администрация с избрани общински съветници, на която се е обсъждал предварително бюджета на Общината.

Срещата е била при затворени врати, без медии, без никаква предварителна информация и без ясен дневен ред. Никой от ПП/ДБ и от тяхната група не е бил сред "избраните", въпреки че групата е втора по големина в общинския съвет на Бургас.

Общинските съветници на Продължаваме Промяната - Демократична България са с впечатлението, че е направено всичко възможно до тях да не достигне информация, за да не могат да присъстват.

Това противоречи на всички писани и неписани правила за това как действа Общинският съвет. От ПП/ДБ заявяват, че гражданите на Община Бургас са длъжни да знаят как се харчат парите им и отстояват и защитават принципите за прозрачно и отчетно управление.

Те настояват тези общински съветници и/или администрация да запознаят подробно целия Общински съвет и обществеността в Бургас с дневния ред на въпросната среща.

"В противен случай рискуват да създадат впечатление, че управляващото мнозинство в Бургас борави със спорни по законосъобразност и моралност похвати!"

В прессъобщението от ПП/ДБ не се посочват нито имена на "избраните общински съветници", нито датата и мястото на провеждането на тази среща.