"Просто Марадона" с премиера в Кан

За филма е използвано най-доброто от над 500 часа неизлъчвани кадри от годините на футболния гений в Неапол

Спорт
16:36 - 25 Април 2019 (обновена)
3978
"Просто Марадона" с премиера в Кан

"Просто Марадона" - така ще се казва документалният филм за големия аржентински футболист. Лентата е завършена, а на 14 юни ще бъде по кината.

Диего Марадона е един от най-големите футболисти, раждани някога, а според някои е и най-великият. Няма друг, не признават дори и Пеле.

Съвсем скоро ще станем свидетели на филма на режисьора Асиф Кападия, носител на Оскар и БАФТА за документалния филм за друга спортна легенда - Айртон Сена. Той реализира и документалния филм за Ейми Уайнхаус.

Филмът проследява периода на Марадона в Наполи, където и до днес аржентинецът е наричан Бог, а в Неапол има параклиси с портрети на играча.

Марадона има основна роля за първата титла в историята на тима през 1987-ма.

За съставянето на филма е използвано най-доброто от над 500 часа неизлъчвани кадри от годините на футболния гений в Неапол.

"На 5 юли 1984-та Диего Марадона Пристигна в Неапол за рекордна за времето си трансферна сума. И се отплати за всичко в следващите 7 години. Най-известният и вълнуващ футболен гений дойде в най-нефункциониращия и западнал град в Европа и си паснаха перфектно. Харизматичният аржентинец бързо успя да изведе Наполи до първата в историята на клуба титла в Италия", се казва в резюмето за филма.

Премиерата на филма ще бъде на фестивала в Кан, а от 14 юни можем да го очакваме в кината.