"Радио Белград" гостува в Театъра на армията

Култура
11:34 - 29 Март 2024
1243
"Радио Белград" гостува в Театъра на армията

Постановката "Радио Белград", режисура и сценична адаптация на Малин Кръстев, ще бъде представена на 31 март от 19,30 ч. на сцена-клуб "Максим" в Театъра на армията.

Продукцията на Сдружение "Шум и бяс" е с участието на Александър Кендеров, Александър Кънев, Александър Притуп, Велизара Душанова, Георги Асенов, Илиян Стаменков, Катерина Борисова, Катерина Петрова, Мартин Димов, Никол Василева, Светлозар Начев, Теа Шаркова и Цветина Ангелова. Авторската музика към спектакъла е на маестро Антони Дончев и Добрин Векилов-Дони.

Действието на театралната постановка "Радио Белград" се развива в навечерието на нова година. Дали празничната нощ ще донесе на героите щастие и надежда за нов живот или болките им ще вземат превес?! Четири истории, из различни точки по света, които носят със себе си смях през сълзи. Представление за бягството като опит за спасение. Спасение от реалността в търсене на по-добър живот. Текстът разнищва темата за емиграцията като монета с две лица. Дали по-добрият живот е навън, някъде другаде, където винаги ни се струва по-добре или човек трябва да преодолява пречещите обстоятелства, борейки се за себе си и там, откъдето е произлязъл?