"Ролан Гарос" предлага защита на тенисистите срещу... обиди в социалните мрежи

Спорт
14:59 - 22 Май 2023
1459
"Ролан Гарос" предлага защита на тенисистите срещу... обиди в социалните мрежи

Организаторите на откритото първенство по тенис на Франция дават свободен достъп на всички участници в турнира до платформа, която цели да ги защитава от словесни обиди в социалните мрежи.

Френската тенис федерация обяви днес, че технологията е развита от местна компания. Софтуерът използва изкуствен интелект, който филтрира коментарите в социалните мрежи и блокира тези, които смята за токсични или обидни.

"Технологията цели да съхранява психическото здраве на спортистите и ценностите на спорта, както и да блокира хора, които разпространяват агресия и омраза в социалните мрежи", съобщават от федерацията.

"Тенисът е сред спортовете, които са най-силно засегнати от тази епидемия. Спортистите често са жертви на езика на омразата по директен или индиректен начин".

Тенисистите сами могат да избират дали да свързват акаунтите си с технологията, разработена от компанията Bodyguard.ai. Те могат да я използват по време на турнира и една седмица след неговия край.

"Целта ни е да ги предпазим от негативни коментари. Това е изкуствен интелект, който модерира в реално време. Всеки коментар се обработва в рамките на 200 милисекунди и се анализира от технология, създадена от лингвисти. Целта е да не пропуснем нито един коментар", добавят от федерацията.

"Психическото здраве на тенисистите е от голямо значение за откритото първенство на Франция. На този турнир няма място за каквато и да е форма на насилие", заяви директорът на надпреварата Каролин Фласие.