"Съдията" на Георги Гергов си направи отвод по делото за панаира

Александър Стойчев се отказа от процеса с дзен притча

Политика
14:13 - 06 Декември 2022
2207
"Съдията" на Георги Гергов си направи отвод по делото за панаира

Съдия Александър Стойчев, който води делото на община Пловдив срещу апорта на акциите на Варна в панаира в доминираното от Георги Гергов дружество "Пълдин Туринвест", си направи отвод. Повод са съмненията, че не е безпристрастен, защото е бил ангажиран с влизането на Гергов в международното изложение още през 2006 г.

Стойчев пише, че принципно един съдия говори със своите актове, но в случая нападките са твърди лични. И разказва дзен притча в определението си. „Живеел някъде в Япония в гората до малко село един мъдрец. В селото имало изключително красиво момиче, което обаче било влюбено в женен мъж. Така се случило, че момичето забременяло от него. И понеже нямало как да огласи статуквото, казало на родителите си, че бащата на детето е отшелникът. Те много се ядосали, отишли при него, вдигнали му лют скандал и му оставили детето да го отглежда. Мъдрецът не отронил нито дума. Приел детето, гледал го с обич и продължил живота си в гората. След година-две момичето се разкаяло и признало на родителите си всичко. Те на свой ред отишли при мъдреца, паднали на колене пред него, помолили го за прошка и си взели детето. Отшелникът пак не казал нищо и продължил живота си в гората. Той винаги се ръководел от общото благо и пазил спокойствието на селяните“, гласи тя. 

Определението е окончателно и делото ще бъде докладвано на зам.-председателя на Окръжния съд в Пловдив за определяне на нов докладчик.