"Samsung" и "LG" затвориха заводите си!

Новини
21:13 - 01 Март 2020
7423
"Samsung" и "LG" затвориха заводите си!

"Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) и "Ел Джи Иннотек" (LG Innotek) затвориха заводите си в Южна Корея, след като пробата на работник за коронаврус се оказа положителна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фабриката за мобилни устройства на Самсунг в Гуми, близо до Тегу, където са повечето потвърдени случай на вируса в страната, ще остане затворена до неделя вечер, за да бъде дезинфекцирана. Етажът, на който е работил заразеният служител, ще бъде отворен чак във вторник следобед, посочва компания в съобщение.

Положителният резултат от теста на работника е излязъл вчера, уточнява Самсунг, като допълва, че ще вземе всички необходими мерки, за да предотврати разпространението на вируса.

Поточната линия в Гуми, която бе затворена временно и миналия месец заради предишен такъв случай, произвежда луксозните модели Галакси Зед флип (Galaxy Z Flip) и Галакси Ес 20 (Galaxy
S20).

Заводът на "Ел Джи Иннотек" в Гуми също спря работа, след като бе потвърдени, че един от работниците е заразен с вируса, съобщи представител на компанията.
Заводът ще остане затворен и утре за дезинфекция.