"Сан Сиро" чака още една голяма европейска вечер от ранения Милан

Седемкратният шампион има куп проблеми, но няма право на грешка срещу Дортмунд

Топ
09:02 - 28 Ноември 2023
1532
"Сан Сиро" чака още една голяма европейска вечер от ранения Милан

Сан Сиро" ще събере сили за още една голяма вечер на шумна подкрепа на Милан, който пък трябва да намери енергията и класа, за да вземе ключова победа за оставане в Шампионската лига. 

В изключително завързаната група F днес много неща могат да се изяснят, но едно е ясно - седемкратният крал на Европа няма право да загуби на свой терен от Борусия Дортмунд. Този мач е от 22:00 часа и ще се предава по MAX Sport 3 HD (Вижте повече тук), като се очертава да е голямата интрига на вечерта.

Добрият стар "Джузепе Меаца" в Милано трябва да даде сили на "червено-черните", които имат куп кадрови проблеми и едва събраха група за мача с Фиорентина в неделя. Тогава в игра влезе и 15-годишният Федерико Камарда - показателно за състоянието на състава на Милан. Все пак в атака се завръща опитният боец Оливие Жиру, вкарал победния гол за 2:1 над ПСЖ в миналия кръг. Тогава именно стадионът създаде адска атмосфера и вдигна отбора си за триумфа, както ще опита да го направи отново довечера. Милан е един от отбраните клубове на континента - втори по успехи в турнира. И такъв, който не приема отпадане преди Коледа за нормално в надпреварата.

Ситуацията в групата:

Борусия води със 7 точки от 4 мача, ПСЖ има 6, Милан е с 5, а Нюкасъл има 4. Победа на германците на "Сан Сиро" и домакински успех на парижани от 22:00 ч срещу английския представител (MAX Sport 4 HD), който изглежда очакван, ще пратят Милан зад борда на турнира кръг преди края. Реми ще означава, че съдбата на росонерите няма да е в техните ръце преди последните двубои на 13 декември, когато те гостуват на Нюкасъл, а Дортмунд приема ПСЖ. Но преди последните два кръга в тази група и четирите отбора имат своите чудесни шансове за място в елиминациите. 

В група Е ситуацията е малко по-ясна. Тук поне битката за двете позиции на върха е между три, а не между четири тима. 

В 19:45 ч Лацио (7 т.) приема Селтик, който е на дъното само с една точка. Този двубой ще гледаме по MAX Sport 3 HD.

Победа на италианците ги праща на върха в групата и те ще чакат развръзката от 22:00 ч, когато пък Фейенорд (6 т.) е домакин на лидера Атлетико (8). Успех на испанците в този двубой ще означава, че Лацио и Атлетико се класират на осминафинал още днес. Тази среща ще върви по MAX Sport 1 HD. Общо шест мача от осемте на деня ще видим директно в каналите на MAX Sport.

В група G имаме два тима, които са се класирали за елиминациите - Манчестър Сити има пълен актив от 12 точки, а тази вечер шампионът на Европа приема РБ Лайпциг (22:00 ч), който има 9. Дори реми стига на домакините за първото място. 

В другата среща, също от 22:00 часа, Йънг Бойс приема Цървена звезда. И двата състава имат по точка, което прави дуелът пряк за третото място и продължаване в Лига Европа.

И за десерт група H, която "се отвори" неочаквано със загубата на Барселона от Шахтьор (Донецк) в миналия кръг.

Каталунците вече нямат право на грешка довечера срещу Порто от 22:00 ч на свой терен (MAX Sport 2 HD), а двата отбора са равни на върха с по 9 точки. Поражение на Барса може да се окаже с огромни последствия, тъй като ще прати португалците с три точки напред, а при очаквана победа на украинците по-рано днес (19:45 ч, MAX Sport 4 HD) над нулевия като актив белгийски Антверп, Шахтьор ще се изравни с отбора на Шави - по 9 точки.

Разбира се, Барселона ще има в ръкава си жокера от последния кръг, когато гостува в Белгия на най-слабия тим в групата, но едва ли някой би искал да се стига до треперене на 13 декември за продължаване в турнира.

Не и след отпадането в групите миналия сезон.

Програмата за вечерта по телевизията:

19:45 ч Лацио - Селтик по MAX Sport 3 HD

19:45 ч Шахтьор - Антверп по MAX Sport 4 HD

22:00 ч Фейенорд - Атлетико Мадрид по MAX Sport 1 HD

22:00 ч Барселона - Порто по MAX Sport 2 HD

22:00 ч Милан - Борусия Дортмунд по MAX Sport 3 HD

22:00 ч ПСЖ - Нюкасъл по MAX Sport 4 HD.