"Сън": Слънчев бряг е новият Магалуф - проститутки, наркотици и пиячка

Нещо за четене
15:04 - 16 Април 2019 (обновена)
9247
"Сън": Слънчев бряг е новият Магалуф - проститутки, наркотици и пиячка

На прага на летния туристически сезон, а славата на България и родното Черноморие започва да се разнася навред из Европа. Отдавна се носят легенди за Слънчев бряг и сме чували и чели какво ли не, а също така повечето от нас са и видяли на живо - пияни чуждестранни туристи, разголени дами в неадекватно състояние. Най-често това са британци, за които родният курорт е удобна дестинация - евтин и с много забава.

Английският таблоид "Сън" публикува интересен материал за Слънчака, като го оприличава като новия Магалуф - испанският курорт, който се намира в близост до Майорка, а много германци и англичани ходят там поради същата причина.

Статистиката показва, че през 2017-та 281 000 британци са посетили Слънчев бряг. А това си е сериозна цифра, както и да го погледне човек.

Рекламата от уста на уста е най-добра и въздейства на хората и на техните потребности. "Сън" акцентира, че в Слънчев бряг наркотиците са леснодостъпни, както и жените - пияни или проституиращи, а алкохолът се лее като в дъждовния сезон в Тропиците и то на ниска цена.

Цялото ни крайбрежие е известно с многото и шумни заведения, които са почти денонощни, а на туристите се предлагат различни забавления - от сафари с джипове до парти с пяна и алкохол.

"Голяма част от посетителите, както и чужденците, които са имали възможността да работят в развратния български курорт, споделят, че са ставали свидетели на всевъзможни сцени - повечето, като триумф на голотата и плътта. Публичните сбивания и пиянски изцепки са нещо нормално, а двойка може да вечеря с основно и бутилка вина само за 20 паунда", отбелязва таблоидът.

"Виждал съм хора, които заспиват на различни и странни места по клубовете. Ставал съм свидетел на чупения на маси и столове в сбиване, както и рязане на стъпалата, тъй като хората ходят боси, а по улицата е пълно с натрошени стъкла", разказва 23-годишният Джон Маджилтън от Суонзи.

"Можеш да танцуваш чисто гол на бара и да не ти направят проблем или забележка. Понякога танцуващите падаха от бара. Дори самите заведения имат такава реклама: "Единственото място, на което можете да танцувате голи", споделя още Джон, който миналата година е работил в едно от заведенията в Слънчев бряг.

Слънчев бряг е град, привличащ младежта, а главната му улица е пълна с казина, барове, ресторанти и различни клубове - пише още "Сън".

Проституцията е нелегална в България, освен ако не е в клуб или публичен дом. Смята се, че най-древната професия е свързана с престъпния свят в страната.

Английското Външно министерство предупреждава всяка година летовниците от Острова, че могат да имат такива контакти и трябва да се пазят.

"Получаваме много оплаквания за грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните сводници. Избягвайте районите, където се шири проституцията - паркинги, дървета и храсти, плажовете, лошо осветени зони", алармират от Външно министерство в Англия.

"Миналата година правителството в България обяви акция "война с шума" в отчаян опит да се справи с пияните туристи в района. Нощните клубове са рай за наркопласьорите и безредиците, а някои заведения дори бяха затворени или закрити, завършва материала "Сън".