"Счупиха" телефоните на кръчмата на Мъск у нас

Не е проверявана автентичността на и-мейла от екипа на мултимилиардера за резервацията край Белоградчик

Общество
12:04 - 23 Ноември 2022
5317
"Счупиха" телефоните на кръчмата на Мъск у нас

Огромен интерес към ресторанта в село Стакевци, част от белоградчишката община, предизвика новината, че мултимилиардерът Илон Мъск е изпратил запитване да пробва гозбите от северозападния български регион като част от предстоящата му визита у нас идния април.

Рано тази сутрин от кръчмата Она се похвалиха, че са получили запитване за резервация от сътрудниците на Мъск в Спейсекс. И малко по-късно се "оплакаха", че телефоните им са загрели до червено.

"Разбираме, че потенциалната визита на Илън Мъск в нашия регион буди сериозен интерес у много хора, но моля имайте в предвид, че няма как да се справим с подобен наплив от съобщения, имейли и обаждания. Ние сме изключително малък екип, натоварен с прекалено много задължения, с които едва смогваме така и така", пишат във фейсбук от престижния ресторант, избран от екипа на модерния енциклопедист, родом от Южна Африка. 

"Не сме проверявали достоверността на получения имейл, не сме IT специалисти, които имат способността да проверят IP адреса, email header, VPN, или там каквото се проверява, за да се установи истинността на имейла. Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас.

Ние сме наясно, че е много възможно имейлът да не е достоверен и това не е проблем за нас. Няма да плачем. Сметнахме, че дори при най-малкия шанс това да е истина, заслужавате да го споделим с Вас.

В никакъв случай не е с цел реклама, определено не ни е нужна! Откакто сме се върнали в България, нашата основна цел е, да помогнем за развитието на най-бедния регион в ЕС. Нашият регион!", пишат от екипа на шеф Филип Захариев. 

И добавят ключово:

"Вярваме, че поне в това имаме известен напредък. И дано всички проумеят, че не е нужно Илън Мъск да идва, за да ни ни покаже, с какво разполагаме и какъв потенциал пилеем!".