"Шогун" с рекордните 25 номинации за "Еми"

Хитовият драматичен сериал пренесе зрителите в Япония в началото на 17-и век

Култура
13:05 - 19 Юли 2024
1041
"Шогун" с рекордните 25 номинации за "Еми"

Хитовият драматичен сериал "Шогун", който пренесе зрителите в Япония в началото на 17-и век, оглави телевизионните номинации за "Еми", получавайки 25 номинации, предаде АФП. "Мечката" счупи комедийния рекорд за най-много номинации за една година с 23, изпреварвайки "Убийства в сградата", който се приземи с 21.

"Истински детектив" с Джоди Фостър в главната роля оглави раздела за лимитирани или антологични сериали, като получи 19 номинации.

Номинираните бяха обявени на церемония, предавана на живо от Лос Анджелис. Финалният кръг на гласуването за 76-ите награди "Еми" е насрочен за следващия месец, преди церемонията на 15 септември.

"Шогун" - адаптиран по историческия роман на Джеймс Клавел - представя сложната и смъртоносна дворцова политика на феодална Япония.

Гласуващите в телевизионната академия не се смутиха от интензивното използване на субтитри в сериала, като връчиха номинации на забележителния актьорски състав от японски герои и злодеи. Включително и на звездите Анна Савай и Хироюки Санада.

Може би е изненадващо, но нямаше номинация за Космо Джарвис за ролята му на английския моряк, който е в основата на разказа на сериала.

С още два сезона, по които вече се работи, "Шогун" е горещ фаворит в тазгодишните драматични категории.

"Той има всичко, което може да се направи за него по отношение на актьорската игра, писането, режисурата" и много технически категории, заяви колумнистът на наградите на Deadline Пийт Хамънд.

"Шогун" се сблъсква с конкуренцията на последния сезон на британската кралска сага "Короната" на Netflix и "Сутрешното шоу" на Apple с участието на Дженифър Анистън.

"Мечката" оглави комедийните категории, като влезе в историята с 23-те си номинации. Действието се развива в хаотичен чикагски ресторант, управляван от група сплотени, но хапливи и понякога обиждащи се готвачи.

Предишният рекорд, поставен през 2009 г., се държеше от "30 Rock" на Алек Болдуин.

"Мечката", голям победител за дебютния си сезон на последните награди "Еми", се завърна с още по-амбициозен и експериментален втори сезон.

Пищни монтажи на ястия на ниво звезди Мишлен бяха съчетани с необикновени епизоди като "Риби" - едночасов портрет на дисфункционално семейство, което се разпада по време на една мъчителна вечеря.

Странно вписан в комедийните категории, въпреки че се занимава с тежки проблеми като скръбта и пристрастяването, "Мечката" се изправя срещу предавания като "Хакове", "Начално училище Абът", "Убийства в сградата" и "Успокой топката".