"Син кит" взе нова жертва: 15-годишен се самоуби в Измир

На 50-ия ден менторите във фаталното "забавление" нареждат на децата да сложат край на живота си

Новини
11:47 - 04 Април 2019
2502
"Син кит" взе нова жертва: 15-годишен се самоуби в Измир

Нова жертва взе смъртоносната игра „Син кит”. 15-годишно момче се самоуби в Измир, най-вероятно под влиянието на т.нар. „онлайн руска ролетка”, става ясно от съобщение на турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. Страховитото „забавление” постоянно взима жертви по цял свят.

Тийнейджърът с инициали Т.М. се е обесил снощи, а прокуратурата вече разследва случая.  

От няколко години „Син кит” буквално обсеби подрастващите  русначета, казахстанчета, украинчета, киргизстанчета. Напоследък обаче по нея се увличат лабилни младежи от цял свят. За да станеш част от играта, просто трябва да напишеш "синий кит“ (с хаштаг) и си вътре в опасното забавление.   

След това получаваш съобщение на лични от „гуру“ или „куратор“, който почти два месеца всеки ден възлага задачи. Естествено, те са пълни с адреналин – сложни, екстремни, които не всеки може да изпълни. Има и условие – всичко трябва да се заснеме и да се качва в мрежата.    

Често въпросните ментори възлагат на тийнейъджърите да издълбаят с бръснарско ножче по тялото си син кит, да вървиш по парапет на висок етаж, да подпалиш предмет в дома си, да гледат филми с ужаси и насилие. Незрелите и лабилни момчета и момичета изпълняват безпрекословно, защото се чувстват като участници в много важна мисия, обясняват психолози. „Учителят” всъщност преследва целта да изтощи психически жертвата си, която да изгуби вяра в себе си и да реши да сложи край на живота си.

Най-ужасното настъпва на 50-тия ден, когато инструкцията е да умреш. Тогава вече добилият най-висок авторитет гуру възлага на обсебения младеж да скочи от терасата, да се хвърли под автомобил или да се обеси. Ако зависимият откаже, тръгват заплахи за убийство на най-близките и любими хора - родители, брат, сестра.