"Системата ни убива" с контрапротест срещу полицаите

Те се борят само за пари, казват от гражданската инициатива

Актуални новини
08:10 - 28 Ноември 2020
2956
"Системата ни убива" с контрапротест срещу полицаите

Контрапротест на митинга на полицаите утре организират от "Системата ни убива", съобщиха от Националната гражданска инициатива. Двете прояви на недоволство ще са са по едно и също време - от 13 часа. 

Полицаите излизат на нов национален протест в пространството между Народното събрание и Националната художествена галерия. Заради епидемичната обстановка обаче синдикалната федерация призова служителите на МВР "да ограничат до минимум" физическото си присъствие на протеста, но да го подкрепят по места, както по време на големия протест от 8 ноември.

Те могат да включат за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните си автомобили днес и утре. Целта е да изразят несъгласието си с 15-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР. 

Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест,

се казва в съобщението на "Системата ни убива", подписано от Вера Иванова. 

Между двата протеста на полицаите се видя, че те се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата. Затова, протестиращите решихме да организираме контрапротест по време на техния. Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система.

И нека ви напомним, скъпи служители в структурите на МВР, искайте първо реформа, после увеличение на парите, се казва още в съобщението на "Системата ни убива". 

Заедно с тях организатори на контрапротеста на пл. "Независимост" са Орловград-Протест Блокада, Палатков лагер при Президентството и Палатков лагер пред Софийския университет.