"Сленг" се завърна емоционално на музикалната сцена с "Изгубен"

Групата представи новия си сингъл, Влади Михайлов, Дара и Бобо дадоха нов живот на песните на Дими "Мой свят" и "Синьо"

Топ
10:41 - 18 Май 2023
17901
"Сленг" се завърна емоционално на музикалната сцена с "Изгубен"

С песента "Изгубен" група SLNG ("Сленг") се завърна на музикалната сцена след 3-годишна пауза. Емоционалното парче и въздействащото като филм видео към него белязват възраждането на бандата, която обещава до края на годината да изненада приятно и с други сингли. Музикантите от Slng - Владимир Михайлов (вокал), Алекс Лазаров (барабани), Калин Петров (клавишни), Пепи Рангелов (китара) и Младен Несторов (бас китара) пуснаха парчето официално на 11 май, а на 17 май в столичния клуб Once Upon a Time Biblioteka те се качиха заедно на сцената, за да изпеят на живо "Изгубен" и пред феновете си и да презентират клипа към него на големи екрани в бара.

Промоцията на новото видео бе направена в същия клуб, в който преди години "Сленг" започнаха клубната си кариера. Заедно с групата на сцената беше Дара - дъщерята на Дими Екимов, който е първият вокалист на "Сленг" и който загина нелепо в катастрофа преди 15 години. Дара последва баща си по пътя на музиката. Да подкрепи приятелите си дойде и рапърът Бобо, който заедно с бандата и с Владимир Михайлов през 2019 г. създадоха парчето и видеото към него "Бели петна" от едноименния албум на SLNG.

Премиерата на "Изгубен" се превърна в истински празник за групата, която се събира на сцена за пръв път от 2020 г., както и за феновете на музиката на SLNG.. Завръщането на SLNG с "Изгубен" бе посрещнато с искрени и продължителни аплодисменти, с усмивки, с радостни одобрителни възклицания и много танци.

Идеята за "Изгубен" е на пианиста Калин Петров. Текстът на песента е създаден от вокала на групата - актьора и музикант Владимир Михайлов, като участие в писането на текста взима и барабанистът Алекс Лазаров. Аранжиментът е на всички музиканти от SLNG.

Видеото към "Изгубен" пък е вдъхновено от една истинска трогателна история, която развълнува цяла България - историята на малкия Сашко от Перник, който се изгуби в планината. Оттам идва идеята в клипа да бъдат вплетени отношенията между баща и дъщеря, които са се скъсали някъде по пътя. В образа на бащата във видеото влиза великолепният актьор Валери Йорданов, а в ролята на детето - малката Зоя Тъканова. Режисьор на клипа е Кирил Добрев, оператор - Боби Стоянов, а снимките с дрон са от Миро Димитров. Песента е записана в Jeng Studio. 

Владимир Михайлов, Алекс Лазаров, Калин Петров, Пепи Рангелов и Младен Несторов също активно участват в клипа в ролята на спасителите на момиченцето, което всъщност трябва да преоткрие баща си. Въздействащият клип е заснет сред планината с помощта на Веселин Георгиев и Милко Михалков - истинските спасители на 12-годишния Сашко от Перник, които прегръщат идеята за видеото към "Изгубен" и помагат на групата и на екипа от А до Я с локации, обезопасяване и каскади.

SLNG споделиха с усмивка, че са вложили сърце, душа и умение, за да се получи тази песен.

"Надяваме се всеки от вас да намери в "Изгубен" част от себе си! Оттук нататък това видео и песен вече са ваши! Ние сме безкрайно щастливи, че ви ги поднасяме, във време, когато е много важно да си припомняме добрите дела и съвременните рицари!", сподели в социалните мрежи Владимир Михайлов.

Фронтменът на SLNG специално благодари на Валери Йорданов - "на един истински рицар за подвизите, професионализма, скромността и приятелството", както и "на нашата чудна малка актриса с голямо бъдеще - Зоя." "Нека не забравяме съвременните рицари и добрите дела и ги споделяме", с благодарност каза талантливият певец, китарист, актьор и текстописец. И по време на премиерата на "Изгубен" Владимир Михайлов изказа признателността си към всички, допринесли за създаването на песента и клипа. 

"Едно от най-стойностите и красиви неща, под които съм се подписвал някога! "Изгубен" е най-любимата ми песен! Композиция, която ме кара да плача, да се смея, да чувствам, да усещам и душата ми да лети в облаците! Благодаря на всички мои братя в бандата, с които заедно написахме, продуцирахме и дадохме живот наново на SLNG!", сподели в социалните мрежи и Алекс Лазаров.

"Валери Йорданов е Бог! Малката Зоя, която всички толкова много искахме да украси картинката с прекрасните си очи и аура! Благодарим на екипите на БЧК и цялото им вдъхновение и подкрепа, за да разкажем една история за героите и истинските звезди в този живот!", написа още Алекс. "Хора, слушайте "Изгубен" и намерете смисъла в себе си и помнете, че на първо място всички носим души!", емоционален бе той.

Премиерата в Once Upon a Time Biblioteka на 17 май съвпада с рождения ден на Сашко и по думите на режисьора на видеото Кирил Добрев датата на промоцията не е избрана случайно.

По време на първия си концерт от 3 години групата изпя песни от времето с Дими, както и парчета от последния си албум "Бели петна" (2019), чието излизане съвпадна с пандемията и така и не можа да бъде представен подобаващо на турне. В албума са включени и нови аранжименти на емблематичните парчета на „Сленг” – „Синьо” и „Мой свят”. Вътре е и „Фалшив“ - първия сингъл, след като групата се събира повторно през 2012. Това парче изпяха заедно Владимир Михайлов и Бобо по време на лайва в сряда вечерта.

Особено емоционални по време на концерта бяха изпълненията на „Синьо” и „Мой свят”, които разчувстваха присъстващите на концерта. Вокалът на групата специално покани на сцената Дара, за да дадат нов живот на двете песни, написани от баща й Дими. С характерното си рокаджийско звучене Владо Михайлов изпя и едни от най-любимите песни на "Сленг" “Любовта няма край” и “След хиляли години сън.”

Самият Владимир Михайлов през годините е споделял, че първия път е отклонил поканата на момчетата от "Сленг" да стане вокал на групата след трагичното отлитане на Дими. След време обаче музикантът приема и вече десет години е вокалист на бандата.

През 2012 г. музикантите от SLNG заедно с Влади Михайлов достигат до идеята, че групата има възможност да живее и да прави нова музика, която да звучи актуално, а пък хубавите стари песни да не стоят само в радио фондовете, а да се свирят на живо и хората да ги слушат и да се радват.

И затова всички дават всичко от себе си, за да звучат адекватно, това събиране преди десет години да има смисъл и да дадат нов живот на старите песни. И така SLNG сега отново се завръщат на сцената, за да творят музика и да продължат оставеното от  Дими, като го изпълват със смисъл, творейки нови и нови песни.

Вокалистът Владимир Михайлов пък е от онези личности, които са пример за това как един творец човек с голямо сърце загърбва егото си и въпреки че самият той има много авторски проекти и своя банда REWIND! дава всичко от себе си две от емблематичните български рок групи - SLNG и P.I.F. да не остават само красив спомен.

Колкото и да е трудно той приема предизвикателството да бъде вокалист на SLNG и гост-вокалист на P.I.F. и като истински приятел и съмишленик на Дими и Димо подкрепя двете групи като "остава тук, за да се опита да подари цялото небе" и да бъде част от "цялото синьо небе с онези шеметни мечти и прозрението, че само любовта няма край". Владо Михайлов е автор на повечето текстовете на песните от албума "Бели петна". 

Оттук-нататък групата си пожела присъствието ѝ на музикалната карта на България да бъде плътно и активно. SLNG е част от историята на българската рок музика и музикантите от групата вярват, че има още какво да дадат на хората.

ИЗГУБЕН

Държа сърце от лед в ръце
Стоя с разперени криле
Оловото в очите не потича
Душата окована ще мълчи

Вървя в поля от лед... къде
Сълза в стоманено небе
Оловото в очите не потича
Душата търси твоите следи

Сънувам желание, сънувам теб
Изгубен в мълчание, изгубен в теб

Ето и част от реакциите на феновете на Slng в социалните мрежи:

"Колко вярно наистина "сънувам желание". Всички сънуваме минимум по едно. Хубава песен, която успя да ме докосне."
 
"Направили сте нещо много красиво и докосващо - и песента, и клипа. Браво! Дано бъде оценена от повече хора."
 
"Много красива и докосваща песен. Клипът е въздействащ като филм."

"Страхотно въздействащо видео. Само емоционални хора могат да разберат посланието на песента. Всички са много талантливи."

Във фотогалерията може да видите и още снимки от премиерата на "Изгубен" в Once Upon a Time Bibliotekata na 17 май: