"Слепите" цигански братя с мерцедесите купонясват до зори (ВИДЕО)

12 експерти не могат да се начудят инвалиди ли са смуглите тарикати

Общество
13:24 - 05 Февруари 2020
3531
"Слепите" цигански братя с мерцедесите купонясват до зори (ВИДЕО)

Докато 12 експерти не могат да решат колко слепи са братята Горан и Станьо от Долни Дъбник, за двамата купонът не спира. Видео от шумно парти в резиденцията на роимите - "инвалиди" на колегите от "Трафик нюз" показва, че те отлично се справят с ежедневните (и нощните) си задължения без чужда помощ.

Специален гост на веселбата е известният блогър тираджията Васил Атанасов под прякор "Далаверата". От кадрите отново ясно се вижда, че братята имат проблем с очите,само по документи. Ще видят ли този път експертите? Година след като стана ясно, че братята шофират луксозни автомобили при диагноза 100 процента чужда помощ, медиците назначени по случая все още нямат решение слепи ли са Горан и Станьо. Именно заради това решение, прокуратурата е с вързани ръце.

Въпреки ангажирането на всички институции с наглата измама, братята не претърпяха някакви съществени санкции досега. Двамата имат наложени глоби, защото са карали без свидетелство за управление. Такива актове Горан и Станьо обаче имат много през годините. И въпреки шума около тях отново са забелязвани демонстративно да фучат с лимузините си.

юДомът им е съвсем близо до РУ в Долни Дъбник, но това не ги притеснява, разказват жители на града. Не ги притеснява и фактът, че повече от месец токът им е бил спрян заради неплатени сметки. Не сме учудени обаче, че вместо мрак откриваме къщите им да светят. Само можем да предположим как са се сдобили с електричество.

На практика, въпреки образуваното дело и вълната от обществено възмущение, братята продължават да живеят безнаказано. Темида е милостива и за старите прегрешения на единствените слепи шофьори в света. Върховният касационен съд се бави с решението си дали да потвърди присъдите им на по- долни инстанции за пране на пари. Засега от цялата фамилия в затвора е единствено майката на братята, която като Маг Иванка успя да завлече колосалните 2 млн. долара от наивни палестинки.

Комисията "Антикорупция" пък конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник. Това обаче не се е отразило на стандарта на живот на Маринови.

Ако бъдат потвърдени присъдите на братята за пране на пари, ще бъде конфискувано имущество на Станьо Маринов за 2 847 297 лева.