"Солидарна България" : Не на СЕТА , размислете!

Актуални новини
12:15 - 30 Януари 2020
2525
"Солидарна България": Не на СЕТА, размислете!

Докато народните представители в парламента ратифицираха на първо четене междуконтиненталното споразумение СЕТА, членовете на „Солидарна България” отвън протестираха срещу него.

„Канада е една от държавите, с които имамe най-нисък търговски стокооборот и това няма потенциал да се промени. Дори и според анализи на министерството на икономиката ние имаме съвсем различен начин на производство, а и нямаме високотехнологичен износ - макар  Валери Симеонов да твърди друго”, коментира председателят на „Солидарна България” Ваня Григорова.

Тя подчерта, че няма как да прескочим географското раздeлечение между двете държави – което е основната пречка за засилване на търговския стокооборот.

„Каквито и споразумeния да направят, те не могат да сближат двата континента и това трябва да стане ясно!”, красноречива беше Григорова.

Тя призова депутатите от ГЕРБ, НФСБ и ДПС най-после да започнат разговора, от който 6 години бягат, и до второ четене на законопроекта да размислят как ще гласуват.

„Протестът срещу СЕТА е една от основните акции на Европейската конфедерация на профсъюзите - те нима са евроскептици?!”, риторично попита Ваня Григорова.