"Сони" създава филиал за електромобили

Японският гигант в електрониката представи нов прототип на "Вижън Ес"

Новини
12:10 - 05 Януари 2022
1625
"Сони" създава филиал за електромобили

Японският гигант в електрониката "Сони" (Sony) представи нов прототип на електромобила си "Вижън Ес" (Vision S) и обяви създаването на нов филиал за разработка на този бързо разрастващ се пазар, предадоха Франс прес и Киодо.

На изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, един от най-големите подобни форуми за широката публика в света, компанията показа своята "Вижън-Ес 02" (Vision-S 02) - нова версия на първия си прототип, тестван по пътищата.
Групата, по-известна със своите телевизори и с конзолите си за видеоигри "Плейстейшън" (PlayStation), ще създаде през пролетта филиал "Сони мобилити" (Sony Mobility).

С този нов бранд "Сони" възнамерява да проучи възможностите за инвестиране на пазара на електрически превозни средства, се уточнява в комюнике на групата.
"Вижън Ес" е снабден с вътрешни и външни сензори за изображения с цел подобряване на безопасността и се използва от "Сони" за тестване на нейните технологии за автономно управление без шофьор. Тази версия е насочена и към забавленията, като в седалките са вградени високоговорители, създаващи 3Де (3-D) звуково поле, посочва Киодо. "Сони" е водещ разработчик на сензори за изображения.

Секторът на електрическите превозни средства все още е много малък: едва 3 процента от продажбите в САЩ. Той обаче поражда огромен интерес и инвестиции.