"Спаси София": ГЕРБ прави кампания с парите на данъкоплатците

Политика
21:24 - 10 Октомври 2023
4139
"Спаси София": ГЕРБ прави кампания с парите на данъкоплатците

Изглежда ГЕРБ са впрегнали цялата Столична община да работи с парите на данъкоплатците за предизборната кампания на Антон Хекимян. Това заявиха от "Спаси София" в своя позиция, разпространена до медиите, след като кандидатът за кмет на Бойко Борисов присъства на първата копка за строителство на нова метростанция.

"Днес, по неясни причини, кандидатът за кмет на ГЕРБ, Антон Хекимян, присъстваше на първа копка на нова метростанция. Нито един от действащите общински съветници от опозицията не e поканен, но затова там е листата на ГЕРБ. Целта е ясна - с общински ресурс да се покаже, че те са единствените, които имат монопол и заслуга за добрите новини", посочват от "Спаси София".

"Те определиха впрягането на държавен и общински ресурс в кампанията на една партия като синоним за действията на БКП и отминали времена, които всички искаме да забравим. Случващото се е демонстрация на наглост и затова е абсолютно неприемливо. Това далеч не е първият път, когато управляващите до момента се възползват от публичния ресурс, платен от парите на софиянци, за предизборна кампания. Настояваме поне през последните дни на мандата си, кметът Фандъкова да прояви достойнство и да прекрати тази злоупотреба", категорични са от организацията.

"От "Спаси София" оцениха зачестилите първи копки в рамките на предизборната кампания като действия, целящи да заблудят софиянци, че последните 18 години е имало задоволителен темп на работа по развитието на София.

“Тези, които с години бавиха готов проект за метростанцията сега се снимат за предизборна пропаганда, докато хората, които ползваме метрото за повече от фон за фотосесии, трябваше години наред да се возим в претъпкани влакове с интервали достигащи до 15 минути. Проектът за метростанцията е готов от 2017 г., но “съвсем случайно” се започва две седмици преди изборите”, заяви Гергин Борисов от Спаси София.