"Тарикат" отива на съд, шофирал на три вида наркотици

Новини
12:25 - 14 Декември 2022
1206
"Тарикат" отива на съд, шофирал на три вида наркотици

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 31-годишен мъж, който шофирал след употреба на три вида наркотици в условията на продължавано престъпление. 

На 27.01.2022 г., около 1:20 часа, обвиняемият шофирал лек автомобил по ул. „Кенали“ в София, когато бил спрян за полицейска проверка, съобщават от прокуратурата.

Полицаите му направили тест с дрегер, който отчел положителен резултат за канабис. На обвиняемия е съставен акт и му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Мъжът оказал да даде проба за изследване в болница. Около 21:25 часа на същия ден полицаи отново го спрели, докато шофирал по столичната ул. „Опълченска“.

Отново му бил направен тест с дрегер, който отчел, че мъжът е седнал зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин и с отнета шофьорска книжка. Обвиняемият отново отказал да се тества в болница. 

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу него ще продължи в Софийски районен съд.