"Тиндър" изследва, че германците избягват алкохола на първа среща

Според популярното приложение за запознанства младежите отдават все по-голямо значение на обществените и политическите възгледи на потенциалните си партньори

Новини
11:27 - 03 Декември 2022
1550
"Тиндър" изследва, че германците избягват алкохола на първа среща

Младите хора в Германия все по-често избягват алкохола на първа среща и предпочитат да отидат на културна проява или дейност на открито, вместо да вечерят в ресторант. Това показва годишен доклад на мобилното приложение за срещи "Тиндър", предаде ДПА.

Все по-често в приложението се споменават думи като "пикник", "караоке" или "музеи" в профилите на потребителите от 18 до 25-годишна възраст. "Класическите вечери в ресторанти и дори алкохолът не са на дневен ред", се казва в доклада. Седемдесет и два процента от потребителите казват, че пият само понякога или изобщо не пият, когато отидат на среща.

Според компанията младежите отдават все по-голямо значение на обществените и политическите възгледи на потенциалните си партньори. Теми като климатичните промени, цените на комуналните услуги, феминизмът и психическото здраве са сред най-споменаваните интереси тази година.

За целите на проучването са били анализирани профилите на всички хора от 18 до 25 години. Това е най-голямата група потребители - почти половината от всички хора, използващи приложението.