"Убийци!" и "Спрете геноцида" под прозорците на Митрофанова

Протестът пред посолството на Руската федерация е срещу терористичния взрив в "Каховка"

Политика
19:46 - 09 Юни 2023
4543
"Убийци!" и "Спрете геноцида" под прозорците на Митрофанова

„Да кажем нашето НЕ на геноцида срещу украинския народ и действията на руските фашисти срещу човечеството!" Под този надслов се провежда шествие в столицата пред посолството на РФ във връзка с терористичното взривяване на язовир "Нова Каховка".

Взривяването на Каховската ВЕЦ и унищожаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата ѝ е военно престъпление. Запорожката АЕЦ е също под заплаха! Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, уламки, фекалии, гробове и трупове. Това е геноцид не само срещу украинския народ, срещу всички нас! Техногенна и екологична катастрофа засяга всеки от нас, не само украинци! Ние ще протестираме срещу тези действия на руЗката федерация. Това твърдят организаторите от сдружение "Майка Украйна".

Протестът пред посолството на Руската федерация срещу руския геноцид в "Каховка" започна с проливен дъжд, но това не спря събралото се множество български и украински граждани ясно и категорично да заявят, че случилото се в Украйна бедствие след взривяването на язовирната стена на "Нова Каховка" е военно престъпление.

Гражданите алармират, че този катастрофален акт унищожава мирното население и инфраструктура на Украйна, поставя под заплаха Запорожката АЕЦ, а щетите само до няколко дни ще засегнат Черно море.

Протестиращите скандират "Русия - терорист", "Слава Украйна", развяват знамето на Украйна и България и пеят песни.

Ул. "Никола Мирчев", на която се намира посолството на Руската федерация е затворена.