"УниКредит Булбанк" получи приз "Банка на годината 2021" в България

Икономика
16:22 - 22 Декември 2021
1988
"УниКредит Булбанк" получи приз "Банка на годината 2021" в България

"УниКредит Булбанк" получи приза "Банка на годината 2021" в България от международното списание "Банкер" (The Banker), част от групата на "Файненшъл Таймс" (Financial Times), съобщиха от банката.

Изданието отличава банката заради подкрепата, която тя е оказала на своите клиенти през изключително предизвикателната и трудна година в условия на Ковид-19. Оценена е била и социалната ангажираност на банката, която подпомогна съвместно с Министерството на здравеопазването двете най-големи болници в България в усилената им борба срещу пандемията.

"Приемаме водещата си позиция на пазара като мисия да работим по отговорен начин в подкрепа на нашите клиенти, но и на обществото и икономиката като цяло. Наш основен ангажимент е да подкрепим различните аспекти на устойчивото развитие като застанем зад добрите проекти на клиентите ни и чрез старт на инициативи, които да ускорят вътрешната трансформация към по-зелена организация", коментира отличието Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на "УниКредит Булбанк".