"В света на музиката" с Веско Ешкенази и Плевенската филхармония

Именитият цигулар с концерт в зала "България" през март

Култура
12:39 - 09 Януари 2023
1668
"В света на музиката" с Веско Ешкенази и Плевенската филхармония

Цигуларят Веско Ешкенази ще представи свой нов проект с Плевенската филхармония в столичната зала „България”. Именитият артист ще гостува отново пред почитателите си с концерт, наречен „В света на музиката”, като в него ще вземе участие и участие Вероника Тодорова - акордеон. Музикалното събитие ще се състои на 27 март от 19:00 часа.

Световноизвестният български инструменталист съобщи в профила си във Фейсбук за предстоящата изява: „На 27 март в зала „България” ще ви представим нещо много специално и различно - нашата най-нова програма “В света на музиката”! Този концерт ще е знаково събитие в нашия календар, защото той ще отбележи 70-годишния юбилей на прекрасната Плевенска филхармония и ще е под диригентството на Георги Милтиядов. Очаквам ви заедно с изключителната Вероника Тодорова - акордеон!”. Концертмайстор ще бъде Чавдар Вълков.  

Веско Ешкенази и Вероника Тодорова осъществиха миналата година поредица от съвместни концерти с Плевенската филхармония, като създадоха вълнуващи празници за меломаните в Плевен и в много други градове на страната. Талантливата млада акордеонистка участва и в юбилейния концерт „Веско Ешкенази на 50”, който се състоя в зала 1 на НДК с голям успех.

Един от най-емоционалните моменти тогава бе изпълнението на композицията "Баща и син". В социалната мрежа цигуларят припомни: „Баща и син” е музиката, която моя син Артур написа и ми подари за моя 50-и юбилей. Аз изсвирих за първи път това произведение на юбилейния си концерт в зала 1 на НДК!”.

Видеоклип с изпълнението, в съпровод на Плевенската филхармония, под диригентството на Мартин Пантелеев и с участието на актрисата Койна Русева, е на страницата на Плевенската филхармония в интернет.  

По повод 70 години от създаването на Плевенската филхармония започва поредица от концерти. Първият ще бъде с гост-солистката Лия Петрова в Плевен, а след това е световната премиера с авторска музика на композитора Христо Йоцов в Плевен и в зала „България” в София. За тези събития вече могат да се ангажират места от билетните каси и от мрежата на „Ивентим”.