"Ваксраждане" прозря конспирация и с ковид теста на Никола Минчев

Политика
18:45 - 11 Януари 2022
5830
"Ваксраждане" прозря конспирация и с ковид теста на Никола Минчев

Партията на ултрарусофила Костадин Костадинов "Възраждане", която се сдоби с допълнителна популярност в последните дни с разкритието, че всъщност антиваксини реториката й е само за пред камерите, а 1/3 от парламентарната група е имунизирана срещу ковид с препарата на "Янсен", не спира с конспиративните теории. 

Според вицето на Костадинов - секретарят на депутатската банда Николай Дренчев, положителният тест на шефа на Народното събрание Никола Минчев е голяма лъжа с цел да се бойкотира работата на институцията утре (сряда - б.р.), когато от националистическата формация готвят протест отвън и щурм вътре с искане да паднат всички мерки срещу ковид.  

Дренчев, който се закани да съди Би Ти Ви заради информацията, че е надлежно ваксиниран срещу инфекцията още миналото лято, се обяви за съгласен с тезата, че Минчев е дал положителна проба след заседанието на КСНС като част от схема за "спасяването" на депутатите от "Продължаваме промяната" и изпълнителната власт, предвид демонстрацията на "Възраждане". 

"Нима след положителния тест на шефа на НС всички мъже, от които зависи националната сигурност, трябва да легнат вкъщи в страх от грип", пита бившият военен задочно през фейсбук профила си, въпреки че явно самият той не смята ковид за инфлуенца, щом е имунизиран. 

По-рано лидерът на патриотичната организация и разследван от прокуратурата Костадинов заяви, че е готов да бъде карантиниран, ако РЗИ спусне такова предписание, но смятал подобно действие за излишно, предвид факта, че се чувствал добре. "Може би и той е ваксиниран като съпартийците си", не му останха длъжни в мрежата бивши фенове на "Ваксраждане", както прекръстиха партията след репортажа на Мария Цънцарова.