"Вампир" открива Сцена на кръстопът в Пловдив

В рамките на 10 дни ще бъдат показани най-добрите спектакли от националната театрална сцена

Култура
13:03 - 18 Август 2022
2436
"Вампир" открива Сцена на кръстопът в Пловдив

Новият спектакъл на режисьора Пламен Марков "Вампир" по Антон Страшимиров открива на 10 септември 26-ото издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Тогава в Голямата зала на Драматичния театър в града под тепетата ще бъде и премиерата на постановката.

Ден по-късно пловдивската трупа ще зарадва публиката с втора премиера - на „Старецът и морето” по романа на Ърнест Хемингуей - моноспектакъл на Красимир Ранков, а режисьор е брат му Веселин Ранков

Публиката под тепетата ще може да се наслади и на спектакъла „Антигона” на Плевенския театър, с който режисьорът Александър Морфов направи голямото си завръщане на българска сцена.

В рамките на "Сцена на кръстопът" ще бъде показан и спектакълът на Веселка Кунчева "Последният човек" по романа на Джордж Оруел "1984", който е продукция на

Афишът на „Сцената” е пъстър и с още много интересни заглавия - „Стъпка по стъпка” от Питър Куилтър, „Амадеус” по Питър Шафър, „Станете, за да легна аз” по Жан-Пиер Мартинез, „Всички обичат Гари” от Ноел Кауърд, „Бесове” от Албер Камю, „Горчивите сълзи на Петра фон Кант” от Фасбиндер, „Място, наречено другаде” от Яна Борисова, „Изкуството да оглупееш” по Нийл Саймън. Програмата включва и още знакови представления, като „Една българка” по Иван Вазов, "Народът на Вазов" на Александър Секулов, „Една испанска пиеса”, „Майстора и Маргарита” „Част от колекция”, „Нирвана” и „Тържеството на самотата”. 

Сцена на кръстопът” и тази година ще има гости от Украйна. На 18 септември от 19.30 часа в Камерната зала на театъра ще гостува лвовският театър „ОКО”. Публиката ще има възможността да гледа спектакъла  „WC” на режисьора Юрий Мелничук.