"Върви, народе възродени" звучи в 21-ден на протеста (СНИМКИ)

Палатков лагер ще изникне пред Министерския съвет и ще стои там до оставката на кабинета

Политика
19:15 - 29 Юли 2020
3058
"Върви, народе възродени" звучи в 21-ден на протеста (СНИМКИ)

Най-българската песен - химнът на българската просвета - "Върви, народе възродени" звучи в 21-ия ден на протеста в София срещу правителството. Демонстрантите, които традиционно се събират след 18 часа пред сградите на президенството и на Министерския съвет запяха днес песента, посветена на Кирил и Методий. Музиката звучеше и от специална уредба.

Любопитна подробност е, че музиката е писана от Панайот Пипков, който е прадядо на актрисата Ани Вълчанова - съпруга на проф. Велислав Минеков - част от т.нар. отровно трио, организиращо протестите срещу кабинета на Бойко Борисов.

На 21-ия ден протестите започнаха още на обяд с блокада на ключови кръстовища в София.

За 19 часа днес е насрочен общонационален митинг. Организаторите на протеста, т.нар. "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и адвокат Николай Гаджигенов призовават хората да си носят палатки, чадъри, одеяла, дрехи и вода. Причината - остават на ваканция в т.нар. "триъгълник на властта" между Президентството, Министерския съвет и Народното събрание на жълтите павета в София.

Няма промяна в исканията на протестиращите - оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Очаква се палатковият лагер да бъде опънат пред Министерския съвет и да остане там до оставката на премиера Бойко Борисов.

Снимки: Заприн Караминов