"Възраждане": Костадин Костадинов е в неизвестност след ареста

Общество
12:59 - 03 Септември 2020
4339
"Възраждане": Костадин Костадинов е в неизвестност след ареста

Към момента нямаме никаква информация за това къде се намира Костадин Костадинов. Близките и семейството му потвърдиха, че не знаят къде е, нямат връзка с него след задържането му на 02.09.2020 г.

Това пишат днес до медиите от партия "Възраждане". Ръководството и членове на формацията молят всеки български гражданин, който има някаква информация за Костадинов, да се свърже с организационния секретар инж. Николай Дренчев на тел: 0889 43 04 16.

"Обръщаме се към всички медии с молба за съдействие и даване на гласност на случващото се, е молбата на хората от "Възраждане", казват от партията. 

"Политическите репресии към д-р Костадинов от страна на институциите, които са използвани като инструмент на управляващите, продължават повече от 6 месеца. Убедени сме, че д-р Костадин Костадинов – лидерът на Възраждане, е първата жертва на политически репресии в условията на "демокрация", алармират от партията. 

Вчера председателят на Възраждане Костадин Костадинов беше отведен от цивилни полицаи. "Във вчерашния ден адвокатите, които пристигнаха в СДВР, бяха допуснати трудно и не им бяха предоставени никакви документи. Не са предоставени документи за задържане или за конвоиране на д-р Костадинов. Единственото, с което разполагаме, са думите на полицията, която служи на управляващите, казват още от партията.