"Възраждане" отново е тресавище (СНИМКИ)

Новини
16:30 - 14 Декември 2021
4713
"Възраждане" отново е тресавище (СНИМКИ)

Столичният парк "Възраждане" отново заприлича на тресавище - вода, сняг и кал навсякъде, а уж новото все още съоръжение пустее. Само тези, които разхождат своите любими кучета, се засичат по алеите, а тревните площи се "минират" от изпражненията на четириногите.

При всеки паднал дъжд се образуват огромни локви в парка, а сега положението не е по-различно, тъй като вали сняг, който след няколко часа се разтопява.

"Няма къде да стъпиш нормално, да преминеш като човек или пък да разходиш детето си. Трябва да заобикаляме, за да отидем до училище или детска градина, която ни е удобна като дестинация. В топлите дни е лесно - минаваме по диагонал и всичко е наред. Но сега е един воден ад, защото не знаеш и къде ще стъпиш, в каква локва ще попаднеш", коментира пред Lupa.bg жител на столичния квартал "Зона Б-5".

В голяма част от алеите плочките са изпочупени, а между фугите им се пълни всичко с вода. При замръзване проблемът става още по-голям и те продължават да се рушат, а паркът беше открит сравнително скоро - през 2016-та, а плувният комплекс и водните пързалки - още по-скоро.

По местата, където човек би трябвало да преминава нормално и да се разхожда, има слягания на твърдата настилка, а някъде оттичането на водата не може да се осъществи, тъй като наклонът е в друга посока.

Единственото хубаво в такива моменти е, че зелените площи постоянно имат вода и не е нужно напоителната система да се задейства в хубавите дни. Но голяма част от нея вече е разкъсана и увредена, така че скоро я очаква нов ремонт и подмяна. 

Същият проблем го имаше и през миналата пролет и есен, когато паднаха обилни валежи, но е видно, че мерки не са взети.