"Възраждане" се регистрира в ЦИК, чака мандат за правителство

Топ
12:32 - 05 Септември 2024
2277
"Възраждане" се регистрира в ЦИК, чака мандат за правителство

Нашето желание е да увеличим парламентарната си група и обществената подкрепа, заяви пред журналисти заместник-председателят на "Възраждане" Петър Петров, след като представители на партията внесоха документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Петров отправи призив към всички български граждани да излязат и да гласуват. Нужна ни е по-висока избирателна активност, посочи той.

Очакваме чрез увеличение на своята подкрепа да получим и мандат за съставяне на правителство, заяви още заместник-председателят на "Възраждане".

Винаги сме заявявали желанието си да получим мандат от президента, да се надяваме и по всичко изглежда, и по социологически проучвания, поради това, че "Възраждане" е монолитна политическа партия, без сътресения в нея, партия, която работи и се държи най-адекватно от всички политически играчи в последните три месеца, откакто работи 50-ото Народно събрание - че ние вече ще получим и мандат за съставяне на правителство, коментира той.

По думите му това зависи от българските избиратели и от подредбата на политическите сили, която ще отредят изборните резултати. "Нашият призив към всички български граждани е да се интересуват от платформите и политиките на тези участници в изборите, които ще бъдат регистрирани", каза още Петър Петров.

Винаги сме призовавали българските граждани да се интересуват от това, което партиите им предлагат, а не да се водят от отвличане на общественото внимание с вътрешнопартийни боричкания, коментира той.

Попитан  кой трябва да получи регистрация на изборите от двете крила в ДПС, Петър Петров каза, че не е негова работа да коментира работата на ЦИК, а и не е запознат в детайли с документацията. "Отстрани на мен ми изглежда, че един политически субект се опитва да си прави сам по своя воля две отделни регистрации. Вие знаете до какво трябва да доведе това - до отказ, разбира се", заяви той, цитиран от БТА.