"Възраждане" сезира КС за референдума за еврото

Актуални новини
12:18 - 12 Юли 2023 (обновена)
1219
"Възраждане" сезира КС за референдума за еврото

„Възраждане“ ще сезира Конституционния съд за отхвърленото предложение за референдум за запазване на българския лев до 2043 г., след като решението на парламента излезе в „Държавен вестник“. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов в декларация от трибуната на НС.

"Ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство и поне една институция в нашата република да си спомня, че над всичко трябва да бъде законът и интересите на българския народ", каза още той.

"Миналата седмица тук беше безпрецедентно погазен законът и Конституцията на Републиката като бяха отхвърлени гласовете на 604 хил. български граждани", коментира Костадинов.

По думите му, случилото се миналата седмица с референдума в залата, наподобява съдбата на другите два референдума, които са били проведени – през 2016 г. за мажоритарната система и преди това референдумът, иницииран от БСП, за АЕЦ „Белене“.

"И в единия, и в другия случай имаше ясна и категорична воля на българските граждани. И в единия, и в другия случай, тя беше погазена", коментира той.