"Величие" след финалния обрат: Това е демонстрация на мафията срещу народа (ВИДЕО)

Току-що ЦИК изкара партията ни от парламента с нагласени резултати от 3.999%, обявиха от формацията

Политика
19:10 - 28 Октомври 2024
5155
"Величие" след финалния обрат: Това е демонстрация на мафията срещу народа (ВИДЕО)

От партия "Величие" излязоха с първи коментар след обрата при финалното преброяване на гласовете от Централната избирателна комисия (ЦИК), което ги остави извън парламента с една хилядна от процента. 

"Току-що ЦИК изкара партия "Величие" от парламента с нагласени резултати от 3.999%. Това е демонстрация. Демонстрация на мафията срещу народа.", написаха от формацията на Ивелин Михайлов в своята официална Фейсбук страница. 

Цял ден оттам чакаха от Централната избирателна комисия да обяви резултатите от преброяването на 100% от бюлетините, пуснати в страната, като дотогава всички данни сочеха, че партията прескача 4-процентната бариера, макар и с малко. 

Минути преди официалните данни да станат факт, отново във фейсбук от формацията публикуваха материал, че кандидат-депутатът от "Величие" Красимира Катинчарова е сигнализира OFFNews, че "в момента ГЕРБ оказва натиск върху "Информационно обслужване", които пресмятат резултатите от изборите, с цел "Величие" да изпадне от 51-ото Народно събрание".

Катинчарова заяви пред изданието, че "Величие" получават мандат в Търговище, което би било за сметка на лидера на листата на ГЕРБ - Теменужка Петкова.

"Целият ни резултат се бави нарочно в момента. Натискът е върху "Информационно обслужване". ГЕРБ го оказва - заради Теменужка Петкова да влезе. Няма кой друг - кой има власт над "Информационно обслужване". "Величие" имаме мандат в Търговище", каза Катинчарова пред OFFNews малко преди да стане официален факт, че не влизат в парламента.