"Военна операция" или "анална пенетрация"?

Няма "война в Украйна", има подло и вероломно нападение над независима държава

Коментар
19:06 - 24 Февруари 2022
10866
"Военна операция" или "анална пенетрация"?

В Украйна няма война. Има нападение на суверенна държава от подъл и вероломен агресор. Война има между равнопоставени противници по ясни правила. Да наричаме путиновата агресия с тази дума е все едно да кажем, че журналистът Слави Ангелов е бил на война с изродите с винкели пред дома си. Или Манол Велев е воювал с килъра, който му пръсна мозъка.

Кога ще се научим да наричаме нещата с истинските им имена? Евфемистичното назоваване на долнопробните шафрантии "плеймейтки", на серийните убийци и гангстери "сенчести бизнесмени" и на мазните банички "печива от въглехидратна маса, опосредствана от процеси на гъбично зреене" е синоним не на висока култура, а на псевдоителектуален обществен и мозъчен ступор.

За да си изчистим позициите, първо е редно да си изчистим речника. Ако долен педофил се гаври с невръстно момченце и после ви обяснява, че няма изнасилване, а само "анална пенетрация", как ще реагирате? Ситуацията в Украйна е идентична, а медиите (и клетият ни военен министър Стефан Янев) като папагали повтарят добре режисираните словоблудства на престъпника. Жесток позор!