"Закрила на детето" проверяват случая с изгореното бебе

През следващите 10 дни социалните работници ще инспектират дома на семейството

Топ
20:20 - 20 Януари 2020
2036
"Закрила на детето"  проверяват случая с изгореното бебе

Служители от "Закрила на детето" в Павликени проверяват случая с изгореното от майка му с вряла вода бебе в село Караисен. Момченцето на 1 г. получи множество изгаряния, след като майка му го потопи във вряла вода, за да го измие след смяна на памперса посред нощ. Сигнал за инцидента постъпил при социалните от полицията миналия петък.

През следващите 10 дни социалните работници ще инспектират дома на семейството, ще разпитат родителите на пострадалото едногодишно момченце, роднини и съседи на фамилията.

"Ще работим по установяване на това дали случаят е инцидент, или става дума за дете в риск. Ще потърсим информация от личния лекар на момченцето. Ще обърнем внимание и на другите две по-големи момичета в семейството. Ако бъдат установени дефицити, ще търсим варианти за подпомагане", обясниха социалните. Крайната мярка е извеждане на децата от семейството.

Пострадалото бебе се намира в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на "Пирогов". То ще остане за лечение поне още 10 дни.

Според лекари най-сериозни са изгарянията по седалището, има и по слабините, което поставя под въпрос бъдещите репродуктивни способности на детето. По-леки са пораженията по ходилата и крачетата, от тях най-вероятно няма да останат белези.