"Златният" даскал Тео прави лятна школа на морето

Курсът по физика ще бъде на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г., като до момента за първата са записани 120, а за втората около 100 ученици от цялата страна

Любопитно
18:32 - 22 Юни 2021
3766
"Златният" даскал Тео прави лятна школа на морето

Култовият преподавател по физика Теодосий Теодосиев - Тео ще проведе лагер-щкола по физика и приложна математика в Бургас пред август. Новината съобщи в социалните мрежи кметът на морския град Димитър Николов.

"Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика и голям приятел на нашия град Теодосий Теодосиев прие поканата ни и ще проведе през лятото знаменитата си лагер-школа по приложна математика и физика в града ни. Занятията ще се провеждат в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“. За целта ще предоставим всички подходящи и необходими условия за провеждане на занятията по математика и физика. Пожелавам успех на всички участници в нея!", написа Николов на страницата си във фейсбук.

Лагер-школата по физика ще бъде на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г., като до момента за първата са записани 120, а за втората около 100 ученици от цялата страна. Те са  от националните отбори по физика и математика, от математически и елитни гимназии от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия. От тях ще бъдат подбрани най-добрите, които ще се включат в летните школи.

Освен самия Теодосий Теодосиев, в лятната школа в Бургас ще преподават още Георги Бяндов – бивш негов ученик и учител по физика в Математическа гимназия - Казанлък, Камен Велев, който завършва физика в момента, Никола Каравасилев, който подготвя международните олимпиади по астрономия и астрофизика и други.

Учителят Тео привлича интереса на учениците към физиката с различния си подход, впоследствие еволюирал до „Методика за формиране на силов интелект“. Методът бързо доказва своята ефективност, а ученици на Теодосиев в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света.