Р. Пет.: Борисов се гаври със здравния си министър!

Политика
08:39 - 19 Януари 2021
5401
Р. Пет.: Борисов се гаври със здравния си министър!

"Борисов се гаври със своя здравен министър. Той не спазва мерките и то грубо. За какви мерки говорим? Той внушава недоверие в мерките, които удариха училища, висши учебни заведения. Всички магазини работят. Затвориха моловете, театрите, спортните зали." Това заяви пред bTV шефът на това, което е останало от АБВ Румен Петков. Думите му бяха провокирани от обиколките на премиера Бойко Борисов в страната и снимки от последните дни.

"Децата, които се снимат с него, трябва да знаят, че се снимат с човек, който ги граби, който държи милиони евро в нощното си шкафче. Нежеланието на прокуратурата да разследва е унизително за нея самата", категорично отсече Петков.

 Той коментира и насрочената дата за парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април, според указа на държавния глава Румен Радев. По време на консултациите на "Дондуков 2" от АБВ предложиха те да се проведат значително по-късно - в средата на месец май. Едно от техните искания бе изборите да се проведат в два дни.

Независимо кога са изборите, инструментите на Борисов - като купения и корпоративния вот, играят, смята още Петков Той категоричен, че относно резултатите от вота се "набива чувство на страх" като мотивацията е, че следващият парламент ще бъде раздробен. Според него целта е да се понижи избирателната активност.