Р. Пет. цепи мрака: Ако бях Божков, щях да се върна на секундата

АБВ водела преговори с Жан Виденов, но не стигнали до консенсус

Политика
14:07 - 22 Май 2021
7456
Р. Пет. цепи мрака: Ако бях Божков, щях да се върна на секундата

Аз ако съм на мястото на Божков, се връщам на секундата и викам всички на летището. Така Румен Петков, лидер на АБВ, коментира потенциалното участие на "Българското лято" на Черепа на предстоящите избори и връщането на дясната му ръка Георги Попов в България. От думите му стана ясно, че олигархът-беглец имал шанс да влезе в активната българска политика. 

В контекста на новите коалиции преди предсрочния парламентарен вот, Петков направи разрез и на патриотичния съюз: "Обединените патриоти какво бяха? Продажници на български паспорти, които направиха джапанките на БА по 200 лева. Направиха абсолютно незаконен ремонт на учебните самолети. Дал съм всичко на прокуратурата, лично аз. Има достатъчно ясен документ на спечелилия търга, че признава как са се разбрали заедно да лъжат", хвърли бомба той пред "Дарик радио". 

И разкри, че е водил разговори за съюз с Жан Виденов и неговата бъдеща партия "Лявата алтернатива", но не са стигнали до консенсус:

"Не бих приел, че на фона на Жан-Виденовите намерения се случва обединението вляво. Аз съм приятел и с него, и с Иван Атанасов и тези дни водихме няколко разговора. От АБВ апелираме за консолидация вляво от години". 

На въпроса как се прави коалиция между стари кучета в политиката, бившият МВР обяви, че Корнелия Нинова е хлапе в сравнение с него и с Татяна Дончева.

"Аз, Георги Първанов, Ивайло Калфин не сме кандидати за нищо, защото това изисква приличието. Нали разбирате, че хора с 15-годишен стаж в парламента и други институции, няма как да носят промяна", коментира той. 

По думите му агент Гоце и той са били изключени от БСП заради настояването АЕЦ "Белене" да бъде построена. "Искам да гледаме напред обаче", отсече Петков.