Р. Пет. страховито: ЕС ни отнема правото да проверяваме зарзавата на "Капитан Андреево"

Бившият МВР шеф предупреждава, че има забавяния на пробите с по 2 седмици

Общество
15:06 - 12 Юли 2022
6757
Р. Пет. страховито: ЕС ни отнема правото да проверяваме зарзавата на "Капитан Андреево"

България може да получи забрана да има лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево" за проверка на влизащите в ЕС стоки и правото ще отиде изцяло в ръцете на Турция заради тоталния хаос на пункта след намесата на БАБХ и гоненето на "Евролаб 2011" от него като досегашен проверител на зарзавата. За такъв страховит сценарий алармира лидерът на АБВ и бивш МВР шеф Румен Петков. 

"Голямата заплаха, пред която е изправена България заради приумиците на Кирил Петков и шайката около него по случилото се на ГКПП „Капитан Андреево“ и санитарния контрол там, е, че на България може да бъде отнето правото на вход в ЕС да има такава лаборатория и дейността да бъде възложена на Турция на изход да има лаборатория", заяви той на пресконференция в Плевен.

И обясни, че така страната ни ще се лиши от милиони приходи. Това означава пред Европа и, че на нас никой не ни вярва, отсече Петков. 

Бившият политик от БСП каза също, че одитният доклад на ЕК по за престъпните и безотговорни действия на БАБХ е унищожителен.

В него става ясно, че налице са забавяния на проби с по 8 – 14 дни. Председателят на АБВ изрази надежда, че темата ще бъде под вниманието на прокуратурата.