Работата от вкъщи е спестила над $1 млрд. на Гугъл през 2020 г.

От компанията планират постепенно да започне връщането на екипите в офисите

Новини
12:58 - 29 Април 2021
1908
Работата от вкъщи е спестила над $1 млрд. на Гугъл през 2020 г.

С разхлабването на ограниченията за пътуване, все повече хора резервират пътувания онлайн и търсят хотели, в които да отседнат. Което е добре за бизнеса с реклама на Google. От друга страна служителите на технологичния лидер работят от вкъщи и не пътуват толкова. Което също е добре за него.

През първото тримесечие на 2021 година компанията майка на Google - Alphabet, е успяла да спести 268 милиона долара разходи от пътувания и развлечения за служителите си в сравнение със същия период на предходната година.

Причината за това основно идва от пандемията, става ясно от официалните документи за представянето на компанията през първото тримесечие, цитирани от Bloomberg и money.bg.

На годишна база това би означавало над 1 милиард долара спестени разходи.

И наистина, в годишния си доклад, представен по-рано тази година, от Alphabet отчетоха с 1,4 милиарда долара по-малко харчове заради спрени или променени кампании за служителите, събития и други. Заедно с това разходите за път и за развлечения са с 371 милиона долара по-малко.

Тези числа не са изненадващи като се има предвид, че компанията е известна с привилегиите, с които се ползват работещите за нея. Част от тях включват масажи, безплатна кухня и други.

Спестяванията през миналта година са компенсирали много от разходите по наемането на хиляди служители през миналата година. За това допринася и работата от вкъщи на повечето от тях от март 2020 година насам. Въпреки това от компанията планират през 2021 година постепенно да започне връщането на екипите ѝ в офисите.