Работник умря в хотела на Кристиано Роналдо

Инцидентът стана няколко дни, след като португалският национал вкара своя гол номер 700 в кариерата си

Спорт
15:17 - 17 Октомври 2019
2343
Работник умря в хотела на Кристиано Роналдо

Няколко дни, след като се радваше на своя гол номер 700 в кариерата си, Кристиано Роналдо трябваше да преглътне и горчивина - работник умря в хотел на португалеца. Инцидентът станал, след като човекът паднал от 8-етажната сграда в асансьорната шахта на хотела, с марката CR7.

Роналдо, който от доста време налива пари в своя хотелска верига, е реновирал сградата, построена през 1920-та година и която се намира на една от емблематичните улици в испанската столица Мадрид - "Gran Via".

Испанските медии съобщават, че 41-годишният мъж, работещ на обекта, е загинал, след като е паднал в асансьорната шахта. Работникът е бил дърводелец, който е местил шкаф. Причината за смъртта беше множество травми.

Съюзът на работниците и различните комисии и организации в Испания призоваха за стачка след смъртта на работника.

Статистиката показва, че това е 12-ят смъртен случай в строителния сектор в Испания през 2019 г.

Хотелът, над който е работил починалият вече строител, е първият, който нападателят на Ювентус има в Испания.

Това ще бъде общо третият му хотел, след като до момента Кристиано притежава в Португалия, един във Фуншал на родния остров Мадейра и един в столицата Лисабон.

В началото на седмицата Кристиано Роналдо отбеляза гол номер 700 в кариерата си и влезе в престижен клуб, в който членуват малцина. Той записа поредното си велико постижение при загубата на Португалия от Украйна с 1:2 в евроквалификация от група В.

До момента португалецът е отбелязал 450 гола с екипа на Реал Мадрид, 118 за Манчестър Юнайтед, 95 за националния отбор на Португалия, 32 попадения за Ювентус и 5 за родния му Спортинг Лисабон.

От всичките му голове, той е реализирал най-много с десния си крак - 442, а левачката и главата
му са почти еднакво опасни - 129:127 в полза на крака. Два гола Роналдо е вкарал с гърди.