Ръчен труд: Еврокомисарка си плете в парламента в Брюксел

Илва Йохансон измайстори топли чорапи за колегите си, в знак на признателност

Новини
16:48 - 19 Януари 2021
2455
Ръчен труд: Еврокомисарка си плете в парламента в Брюксел

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изненада всички чиновниците в парламента в Брюксел, след като невъзмутимо извади плетката си и започна да плете по време на дискусиите за глобалната стратегия на ЕС за пандемията и ваксинацията срещу COVID-19 в Европейския парламент в Брюксел.

Ръчният труд не попречи на Йохансон да представи пред евродепутатите доклад за хуманитарната ситуация на бежанците и мигрантите в ЕС, предаде БНТ. 

56-годишната Илва Йохансон, която е бивш министър на труда и образованието в Швеция, е известна със своите умения в плетивата. През ноември тя изплете и подари на всички свои сътрудници шарени вълнени чорапи.

"За мен е привилегия да работя с такива брилянтни и компетентни мъже и жени в моя кабинет. За да им покажа колко ценя тяхната работа, им оплетох топли чорапи", написа еврокомисарят в Туитър.

Еврокомисарят Илва Йохансон не е единствената в екипа на Урсула фон дер Лайен, чието хоби е плетенето. Зам.-шефът на ЕК Маргрете Вестагер също е известна със своите умения.

"Плетенето те държи концентриран", беше написала преди време Вестагер в Туитър.