Радан Кънев: Да, имаме болни от COVID-19 в ДБ

Изолирал съм се на мига, уверява евродепутатът заради спекулации, че сее зараза

Политика
12:47 - 24 Март 2021
4010
Радан Кънев: Да, имаме болни от COVID-19 в ДБ

Евродепутът от ДБ Радан Кънев разкри, че в дясната коалиция в действителност има болни от COVID-19 кандидати за депутати. Вчера гръмна медиен скандал, в който той беше намесен заедно с лидера на "Да, България" Христо Иванов, че двамата сеели зараза след партийна сбирка миналия уикенд. Днес обаче Кънев уточни, че се е самоизолирал и вече е с един отрицателен резултат за наличие на вируса, а очаква и втори. 

"При първите данни за възможен контакт със заразен от Ковид-19 човек, в събота вечер се поставих в строга самоизолация. На никаква цена не бих си позволил да създам опасност за други хора. Приемам пандемията и мерките срещу нея изключително сериозно. Това е четвъртата ми самоизолация и тя ще продължи по закон до десетия ден от контакта, независимо от отрицателните тестове", увери евродепутатът. 

Съжалява обаче, че в разгара на кампанията трябва да загуби 10 дни в карантина, вместо да се среща с избирателите на ДБ из страната. "В районите, в които не успея да дойда, предлагам да намерите плешив мъж на средна възраст, ръст малко под средния, килограми малко над оптималните (IQ, надвишаващо телесната температура, е предимство), да му сложите една маска и да се снимате с него. Аз ще изпратя опорни точки за агитация", пошегува се бившият лидер на ДСБ описателно във фейсбук.