Радан Кънев: Едно е ясно - отиваме на избори

Топ
20:07 - 21 Юли 2024
2802
Радан Кънев: Едно е ясно - отиваме на избори

Това, което всички разбрахме, е, че основната, най-голяма партия в българския парламент не желае да има правителство в този парламент. Без тях правителство е само теоретично възможно. На практика всички виждаме, че няма как да стане. Така, че до тук има едно ясно нещо - отиваме на избори. Това заяви пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

"Декларацията е началото на един възможен сериозен политически разговор, в който реформата на службите е част от един по-смел план въобще за бъдещето на обществото ни. Политиката по своята същност е разговор за бъдещето, различни виждания, конкурентни идеи", така евродепутатът коментира предложената от ПП-ДБ декларация. "Второ нещо, което е много важно, ако може тези седмици, които предстоят да бъдат посветени на законодателна работа, а не черната кампания да започне пак. И ако може въобще този период до октомври, когато най-вероятно ще са изборите, българските политици, поне отговорните политици в България да се въздържат от черна кампания това ще даде шанс разговора в следващия парламент да започне", допълни той.

Според него декларацията, която са предложили е била важен и смислен политически ход. Искали да дадат възможност, повод, хора, които не си говорят, които са се обвинявали в грехове, да седнат и да започнат политическия разговор за бъдещето. "Има дългосрочен план. Да сложим началото на тази институционална реформа, която да ни доведе до едно общество, в което службите се занимават със сигурност, а не с компромати, кражби, медийни атаки и т.н.", посочи Кънев.