Радан Кънев направи Путин и Ердоган на 5 стотинки, кремълски тролове искат да го колят (ВИДЕО)

Политика
17:30 - 12 Ноември 2021
6686
Радан Кънев направи Путин и Ердоган на 5 стотинки, кремълски тролове искат да го колят (ВИДЕО)

Депутатът от ЕНП Радан Кънев произнесе забележителна реч пред Европейския парламент по повод бежанската криза, предизвикана от Беларус по границите на ЕС. Нашенецът недвусмислено посочи "двамата тирани" Путин и Ердоган като архитекти на хуманитарната катастрофа, които използват марионетката си Александър Лукашенко, за да притискат обединена Европа. Смелата позиция на Кънев му спечели стотици заплахи от кремълски тролове, включително и с насилствена смърт.

"Всички говорят за Лукашенко, споменава се и Ердоган, но когато дойде ред да се посочи Путин, в залата се настанява оглушително мълчание", порица европейските си колеги Радан. Той намекна, че крайната десница в Европарламента начело с Националния фронт на Марин Льо Пен е на московска хранилка, което едва ли е тайна за някого в Брюксел.

Кънев умело иронизира "пазителите на християнството" от националистическите формации в европарламента, които си глътват граматиката, ако някой си позволи да споммене в негативна светлина името на благодетеля им Владимир Владимирович.

Стотици побеснели русофили веднага емнаха "продажния плъхх" и гей толераст Радан с подобни коментар:

Разбира се, не мина и без заплахи за обезглавяване, дошли от анонимни тролски профили. Ето и част от изказването на Радан Кънев: