Радан Кънев: Няма да има коалиция ДБ-ГЕРБ-ДПС

С путинофилите от БСП изобщо няма смисъл да се водят разговори

Политика
19:16 - 06 Януари 2023
36161
Радан Кънев: Няма да има коалиция ДБ-ГЕРБ-ДПС

"Няма да има мнозинство ГЕРБ-ДПС-ДБ, както твърдят от ГЕРБ. Това е или опасна илюзия, или опит за заблуда на собствените избиратели. Ако третият мандат бъде даден на ДБ, има възможност за правителство, подкрепено и от ПП, и от ГЕРБ. Всякакви разговори с БСП са абсолютно безпредметни в този момент, заради тяхното позициониране във външнополитически план. " Това обясни пред bTV  евродепутатът Радан Кънев. 

"В момента положението не изглежда  оптимистично. Дебатът е много острастен, извън границите на доброто възпитание. Използват трибуната, като предизборна, а не като законодателна", добави той.

"Моето убеждение е, че е важно България да има редовно избрано и стабилно правителство, което е да консенсусно, а по ключовите въпроси да има стабилно мнозинство"

Това е важно заради ключовите теми -  Шенген, еврозоната и законодателството около плана за възстановяване. Не можем да си позволим повече да сме в ръцете на един човек, никой не си и е представял, че един човек може да управлява две години."

Като общество и като демокрация ние не можем да си позволим да бъдем неуправляеми в най-тежката криза от десетилетия, държавата реално да бъде в ръцете на един човек, защото много ходове на президента Радев, особено във външната политика, са, меко казано, спорни, подчерта евродепутатът.