Радан Кънев става първият БГ политик с ваксина?

Евродепутатът чакал с нетърпение инжекцията след одобрение от контролните органи

Общество
14:11 - 12 Декември 2020
8573
Радан Кънев става първият БГ политик с ваксина?

Евродепутатът Радан Кънев може да се окаже първият български политик, който ще си постави ваксината срещу коронавируса. Нетърпение да се сдобие с инжекцията той призна, че изпитва, в свой постинг във фейсбук. "Ще се ваксинирам веднага, щом има одобрение от Европейската агенция по лекарствата", обяви Кънев. Досега, че ще се боцнат, публично обявиха и премиерът Бойко Борисов, и президентът Румен Радев, но без да бързат. 

"Нормално да съществуват съмнения и притеснения към предстоящото ваксиниране. Нужно е властите в България да ги разсеят и да разяснят всички въпроси по тази тема на българите, така както Европейската лекарствена агенция публично обсъжда всички аспекти на одобрението на ваксини.

Аз се доверявам на науката и съм готов да се ваксинирам в деня, в който ваксината бъде одобрена от Европейската лекарствена агенция", добави евродепутатът. 

Десебарят иначе не е особено съгласен с начина, по който се прилагат противоепидемичните мерки у нас. "

Българската икономика е в състояние на свободно падане. Вместо управляващите да прахосват парите на данъкоплатците предизборно, трябва да вложат всяка стотинка за здравни и икономически мерки, за да могат хората да оцелеят през зимата, заяви вчера той пред "Дарик". 

По думите му отношението на управляващите към пандемията от коронавирус е пренебрежително, а институциите се страхуват да коментират обективни реалности. Евродепутатът отправи критики и към обявената от президента дата за изборите през март следващата година. Според него изборите трябва да се проведат при по-топло време, за да бъде рискът от заразяване по-малък.

Радан Кънев посочи, че е нормално да съществуват съмнения и притеснения към предстоящото ваксиниране, но е нужно властите в България да ги разсеят и да разяснят всички въпроси по тази тема на българите. Той съобщи, че е готов още утре да се ваксинира, защото избира да се довери на развитието на науката като отговор на настоящата ситуация.