Радан пледира за Лозан: Глупости са, че ще пречи или помага на Радев

Атаката срещу Панов и Мария Касимова е просто, защото ги има, отсече евродепутатът

Топ
15:41 - 12 Октомври 2021
2283
Радан пледира за Лозан: Глупости са, че ще пречи или помага на Радев

С емоционален пост, Радан Кънев защити от атаките кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов-Мария Касимова-Моасе, които ДБ подкрепиха.

"Основната атака срещу кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе (освен очилата...) е, че ... изобщо са кандидати. Че ги има. Защото така пречат на Румен Радев да спечели на първи тур или ... помагат на Румен Радев да спечели на някой си тур.", изригна саркастично евродепутатът.

Това са глупости - Лозан и Мария са личности. Стойностни хора с убеждения, с цели и ценности. И преди всичко - хора, които не се страхуват да заявят позициите си, дори когато това е непопулярно, когато те са против "правата линия", наложена от медийната пропаганда, линия, с която всички останали се съобразяват.

Много неща, които направи Румен Радев през мандата си обобрявам. Други - не. Но той не е човек, който изразява публично моите позиции. А Лозан и Мария са - ние гледаме на света по един начин и се радвам, че те са кандидати и мога да гласувам за тях.

Това, че убежденията и ценностите им са ценности на поне 75% от гражданите на ЕС и над 25% от българските граждани, не е толкова важно. Хубаво е, но не е определящо. Човек трябва да стои на позициите си в мнозинство, и в малцинство. И те го правят, заключи Кънев.