Радан вече брои гласовете за ПП и ДБ заедно

Евродепутатът агитира от Брюксел все пак да се гласува за градската десница повече, отколкото за Асен и Кирил

Топ
14:05 - 02 Септември 2022
1721
Радан вече брои гласовете за ПП и ДБ заедно

Евродепутатът Радан Кънев вече брои гласовете за ПП и ДБ заедно от изборите на 2 октомври. Той отправи призив да се даде кредит на доверие и на двете, но все пак даде да се разбере, че неговата бюлетина на машината ще отиде за градската десница. 

"Започва двадесетата изборна кампания, в която съм активно ангажиран - като доброволец, кандидат, политик. (И четвъртата за последната година и половина, което е не само рекорд по поредни избори, но преди всичко - знак за тежка и опасна политическа криза.)

Във всички тези кампании съм работил за една-единствена партия - Демократи за силна България, сама или в състава на няколко различни коалиции. Щастлив съм, че вече близо пет години коалицията Демократична България удържа единството си и в голяма степен позициите си. Много пъти съм казвал, че повечето ни избиратели виждат ДБ като единна формация - и колкото повече гледаме и действаме ние така, толкова по-добре.

Но днес по-важно е друго - Демократична България е политическата сила, която вижда, разбира и оценява както дълбочината на кризата в нашите институции и общество, така и сериозността на рисковете, пред които агресията на Путин в Украйна изправя цяла Европа и особено България, така и сложността и спешността на решенията, които най-дълбоката енергийна криза от пет десетилетия налага.

Позицията на опита и разума често не е най-атрактивна, тя е обикновено горчива и лишена от розовата глазура на бързотопящата се сладоледена торта на популизма.

Хората, които четете профила ми, имате глави на раменете си и нямате нужда от агитация за кого да гласувате. Знам, че част от вас ще предпочетат новата енергия, която Продължаваме Промяната внесе в българската политика, уважавам този избор и смятам, че той е за добро - защото на 3 октомври ще броим колко депутати общо имат ПП и ДБ, дали ПП е по-силно от ГЕРБ и дали ДБ е по-силна от БСП (надявам се и двете трудни цели да бъдат постигнати)", написа Кънев. 

И не пропусна да отбележи, че все пак има критики към начина, по който се ръководи градската десница, но отново ще гласува за ДСБ и като неин бивш лидер. "Защото за тези близо две десетилетия и двайсет изборни кампании, никога рисковете, за които ДСБ винаги е предупреждавала, не са били по-близки, нито решенията, които винаги сме предлагали - по-нужни и актуални. Абе, ще се доверя на разума. На разума си...", добави Радан от Брюксел.