Радев: Ако ние не проверим записа с Борисов, чужди служби ще го направят

Политика
11:24 - 16 Юни 2020
5475
Радев: Ако ние не проверим записа с Борисов, чужди служби ще го направят

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на изтеклия запис е най-малкото странно. Защото тук не става въпрос само за лицето Бойко Борисов, а за министър- председателя на България. Става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана. Този запис е груба атака срещу българския парламент и нашето европейско развитие.

Това заяви пред медиите президентът Румен Радев по повод изтеклия запис, на който се чува глас, приличащ на този на премиера Бойко Борисов. Държавният глава коментира това, докато наблюдаваше редовни тактически занятия на служителите на НСО на полигона на Националната служба за охрана в Доброславци.

Според държавния глава е странно, че Бойко Борисов не иска проверка на автентичността на този запис.

"Ако господин Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва да бъде установен и строго наказан. Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм към Меркел, Лагард и другите дами от европейската политика. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят - за нуждите на своите правителства", посочи Румен Радев.

Междувременно президентът заяви, че скандалите с българското правителство стават все повече.

Радев коментира и изкупуване на акции на ПИБ от държавната ББР. Според него правителство дължи много отговори за непрозрачното изразходване на публични средства.