Радев цъфна на концерта на Виенската филхармония

Президентът заведе дъщеря си, Деси не е заслужила

Общество
15:38 - 01 Януари 2023
7780
Радев цъфна на концерта на Виенската филхармония

Президентът Румен Радев е бил на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на „Музикферайн“ с дъщеря си Дарина, стана ясно от профила му във фейсбук. На снимките, публикувани там, не става ясно дали съпругата му Десислава е присъствала.

Като част от официалната делегация българският президент е придружаван от Атанас Пеканов, заместник министър-председател, отговарящ за управлението на средствата на Европейския съюз.

Програмата на българския държавен глава включва кратка закуска, след която делегацията се отправя към златната зала на „Музикферайн“ на празничния концерт, музикално послание за мир и благополучие в света. В паузата на концерта в една от залите на „Музикферайн“ ще бъде организиран кратък прием в чест на българския президент и на индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар, гост на Александър Шаленберг, министър на външните работи на Австрия.

След концерта Румен Радев и Субрахманям Джайшанкар ще се срещнат с диригента на Новогодишния концерт Франц Велзер-Мьост.